BiH

Građani oko Uborka ne odustaju: “Sumnjamo da su nas trovali i radioaktivnim otpadom”

Građani Mostara naseljeni u sjevernom dijelu i danas su mirnim protestom skrenuli pažnju na problem sa deponijom Uborak.

Građani oko Uborka ne odustaju - PR/Haber.ba

Predsjednik Udruženja ‘Jer me se tiče’ Omer Hujdur vjeruje da će potencijalne lokacije na sutrašnjem sastanku u Vijećnici biti prezentirane, ali kaže i kako to ipak nije garant da će se problem uskoro i riješiti.

Građani oko Uborka ne odustaju – PR/Haber.ba

Naš prioritet je pismena garancija da nova jama za odlaganje neće biti na lokalitetu uz sadašnju, desno od potoka Sušica koji protiče pored deponije. Ukoliko nam daju garanciju, mi ćemo se povući i naravno dalje pratiti aktivnosti oko Uborka. U protivnom, sgurno ćemo ponovo blokirati deponiju. Dogovorili smo metodu nove blokade obzirom da je ovdje uz ulaz policija, rekao je.

Građani oko Uborka ne odustaju – PR/Haber.ba

Poručio je i da nova lokacija nije stvar građana i aktivista, već nadležnih institucija. Fuad Hujdur tvrdi da za jamu u koju se trenutno odlaže na Uborku, ne postoji nijedan dokument. Kaže i kako ne vjeruje u pozitivan ishod sutrašnjeg sastanka.

Građani oko Uborka ne odustaju – PR/Haber.ba

To je samo još jedan pokušaj odugovlačenja. Mi smo svejedno najavili novu blokadu i to će se uskoro i desiti. Kratko će trajati i bit će opomena. Strpljenje je na krajnjoj tački, dodao je Fuad Hujdur.

Građani oko Uborka ne odustaju – PR/Haber.ba

Poručui je i da će lično zahtijevati da na Uborak dođe i Gaigerov brojač, kako bi se provjerilo da li je tamo ranije odlagan i radioaktivni otpad.

Građani oko Uborka ne odustaju – PR/Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh