BiH

Britanska vlada upozorila je svoje državljane koji namjeravaju putovati u BiH na probleme sa zagađenim vazduhom

U posljednjoj informaciji upozoravaju na visok nivo zagađenosti vazduha, što bi moglo uzrokovati zdravstvene probleme

Zagađenje zraka u Sarajevu - Ilustracija / Fena.ba

Podsjećaju da oko 9.000 britanskih državljana posjećuju BiH svake godine, te da većina posjeta protekne bez ikakvih problema. Međutim, u posljednjoj informaciji upozoravaju na visok nivo zagađenosti vazduha, što bi moglo uzrokovati zdravstvene probleme.

Kada su u pitanju potencijalne opasnosti o kojima bi Britanci trebali voditi računa tokom boravka u našoj zemlji, izdvajaju neeksplodirane mine, naročito u izoliranim planinskim i seoskim područjima, te ističu da su poplave i klizišta u proteklim godinama pomjerili minska polja i uništili oznake kojima se upozorava na opasnost od mina.

Također ističu da bi teroristi mogli izvesti napade u BiH, što je upozorenje koje je svojstveno gotovo za svaku evropsku zemlju za koju Britanska vlada izdaje upozorenja.

– Nivo kriminala prema strancima općenito je nizak, ali treba paziti na džeparenje u gradovima i u javnom prijevozu, te posebno voditi računa u područjima za koja je poznato da su turistički popularna – navodi se u informaciji,piše Faktor


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh