BiH

Besplatan prevoz tramvajima i trolejbusima za vrijeme epizode “Uzbuna” u KS

Vlada Kantona Sarajevo danas je održala vanrednu sjednicu zbog zagađenja zraka u ovom kantonu.

Vlada KS- N1

“Nekako smo ostavljeni kao i do sada da se sami borimo sa ovim problemom, a znamo svi da to ne može biti isključivo samo problem Vlade KS”, kazao je ministar komunalne privrede i infrastrukture KS-a Srđan Mandić

Premijer KS Edin Forto kazao je da su neke stvari otežavajuće za ovu Vladu KS.

“Vrlo je teško zabraniti saobraćaj. Danas je uzbuna i u Rimu, nije samo ovdje. Najbolja mjera je zaustaviti saobraćaj, ali kako ćete zaustaviti saobraćaj kada nemate javni prevoz da ljude prevezete na posao. Kako će ljudi doći koji kilometrima putuju na posao?”, pita se Forto.

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, kazao je da je Vlada KS već poduzela niz mjera uzimajući u obzir da je saobraćaj jeedan od glavnih uzročnika stanja zraka u KS.

“Danas na ulici imamo 33 vozila više nego što smo imali prošle godine po pitanju vozila koja rade na ekološki način. Naš je cilj za da za naredne dvije godine od kompletnog javnog prevoza koji imamo 85 do 90 posto prevoza bude ekološki prihvatljivmo. Trolejbusi će moći raditi i na baterije što znači da ćemo mi dobar dio autobuskih linija zamijeniti sa trolejbuskim linijama. Konkrenta mjera koju smo sada usaglasali je da će pri svim sljedćemim proglašenjima epizode Uzbuna javni prevoz koji se obavlja trolejbuskim i tramvajskim saobraćajem biti besplatan za sve građane KS kako bi omogućili da što jednostavnije dolaze do škola, posla i što manje koristili svoja privatna vozila”, naveo je Šteta, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh