BiH

Dodik: “Nisam poveo Bosnu i Hercegovinu u NATO”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, izjavio je će bh. entitet Republika Srpska istrajati na politici vojne neutralnosti, bez obzira na to što su bošnjačka i hrvatska strana za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, i da će nastaviti da objašnjava zašto ta zemlja ne treba da bude članica Alijanse.

Milorad Dodik - YouTube

U intervjuu za “RTS“, on je rekao da nije poveo zemlju u NATO i da usvojeni Program reformi ne prejudicira članstvo BiH te da ne može da posluži kao osnova za integraciju u Alijansu.

“Za svako novo kretanje prema NATO-u, biće potrebna nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine”, rekao je Dodik.

On je ocijenio i da odluka Ustavnog suda BiH da 9. januar ne može da bude Dan RS predstavlja veliku nepravdu prema RS, ali i njenom narodu.

“Sud BiH pokušava da sudi historijskim činjenicama. RS je proglašena u miru, nikakvih ratnih dešavanja nije bilo. Uvijek je sporno kada su u pitanju Srbi. Način na koji radi Ustavni sud BiH ne prihvatamo”, rekao je Dodik i dodao da “tu priču gura” dio međunarodne zajednice.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh