BiH

Matthew Field: “Potrebna je politička volja kako bi Sarajlije ponovo prodisale”

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Mathew Field uključio se u kampanju “Ne gušimo Sarajevo”.

Matthew Field - Gov.uk

Kako je kazao, zagađenost je veliki problem za sve one koji žive u Sarajevu.

– Moja porodica i ja volimo živjeti u Sarajevu, ali ne volimo zagađenje zraka, koje svake zime pogodi ovaj grad. To ozbiljno utječe na sve nas i na naše zdravlje, a ne mora biti tako – kazao je Field. Kako ističe, mnogi gradovi i zemlje imali su isti problem.

– Mnogi gradovi i zemlje, uključujući i moju zemlju, izborili su se s ovim problemom putem boljeg javnog prijevoza, bolje energetske efikasnosti, poboljšanih sistema grijajanja i uvođenja viših standarda – ističe Fild.

Ujedinjeno Kraljevstvo, ističe on, kao i drugi prijatelji, tu su da pomognu.

Ono što je potrebno je stvarna i konzistentna politička volja. Treba očekivati i tražiti bolje od onih koji imaju moć da naprave razliku. Zajedno možemo učiniti da Sarajevo ponovo prodiše – poručio je britanski ambasador u BiH Mathew Field, prenosi “Hayat“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh