BiH

Veličao ratnog zločinca: Pokrenut postupak protiv pripadnika OSBiH zbog neprimjerenog oglašavanja na društvenim mrežama

Postupak je pokrenut povodom pisanja pojedinih medija u vezi s neprimjerenim oglašavanjem Lazarevića na društvenim mrežama.

Sramotne poruke na Instagramu - Instagram

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine pokrenule su postupak utvrđivanja činjenica za neprimjereno oglašavanje na društvenim mrežama pripadnika Oružanih snaga BiH (OSBiH) Nikole Lazarevića.

U skladu s istim, a imajući u vidu nadležnosti i propise kojima je regulisano ponašanje pripadnika OSBiH u službi i van nje, poduzet će se adekvatne mjere – saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH MOBiH.

Postupak je pokrenut povodom pisanja pojedinih medija u vezi s neprimjerenim oglašavanjem Lazarevića na društvenim mrežama.

O daljnim informacijama, u skladu s navedenim, javnost će biti blagovremeno informisana – navodi se u saopštenju iz MOBiH.

Mediji su prenijeli fotografije s Instagrama pripadnika Oružanih snaga BiH neprimjerenog sadržaja kojima se čestita 9. januar, neustavni dan RS, i veliča ratni zločinac Ratko Mladić.

Ustavni sud BiH je 9. januar proglasio neustavnim, ali i pored toga, proslavlja se u tom bh. entitetu, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh