BiH

Drama na posljednjem ročištu u slučaju Dženan Memić

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas se održava ročište u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a u slučaju smrti Dženana Memića.

Muriz Memić i Ifet Feraget - Radiosarajevo.ba

Prije završnih riječi obje strane te oštećenih, prezentiran je dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke. Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz, više puta ponovio kako su povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom, piše “Radio Sarajevo“.

Nakon ovoga, završne riječi iznijelo je i Tužilaštvo, tj. tužitelj koji se prvi put pojavio u sudnici u ovom slučaju. Tužilaštvo i dalje stoji pri tvrdnji da je Dženan Memić stradao u saobraćajnoj nesreći.

Potom je svoje završne riječi počeo izgovarati advokat porodice Memić, Ifet Feraget, kazavši kako je zaprepašten navodima Tužilaštva te je slučaj ocijenio kao najveću aferu bh. pravosuđa.

No, ubrzo je prekinut, mogla su se čuti negodovanja jer završne riječi Ifeta Ferageta ispisane su na 35 strana.

Komentar je potom uputio i Feraget, a onda mu je članica Vijeća Silvana Brković Mujagić povišenim tonom poručila da “prestane prijetiti”, nakon čega je ustala i napustila prostoriju!

Rusmir Karkin, advokat Seferovića, kratko je kazao da je ovo prvi put doživio u karijeri, a onda je Feraget kazao kako je ovo “slučaj za VSTV”, jer članica Vijeća ne može i ne smije prekinuti ročište.

Nakon kratke pauze, ročište je nastavljeno, a i članica Vijeća ipak se vratila u prostoriju…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh