BiH

Skandalozna poruka pripadnika OSBiH: “Čestitao neustavni dan RS, a usput se sjetio i zločinca Mladića”

Naime, vojnik Nikola Lazarević, koji je trenutno smješten u kasarni u Tuzli, na storiju na Instagramu objavio je fotografiju sramotnog sadržaja.

Sramotne poruke na Instagramu - Instagram

Redakciji portala “Avaz” javio se čitalac (identitet poznat redakciji) koji je poslao fotografije s Instagrama pripadnika Oružanih snaga BiH kako čestita neustavni dan RS, ali i veliča ratnog zločinca Ratka Mladića.

Naime, vojnik Nikola Lazarević, koji je trenutno smješten u kasarni u Tuzli, na storiju na Instagramu objavio je fotografiju sramotnog sadržaja.

Na njoj se mogu vidjeti zločinac Mladić i karta manjeg bh. entiteta, a napisan je i tekst:

– Vojnici te tvoji pamte, naš vrhovni komandante!

Druga poruka odnosila se na neustavni dan RS, a povodom toga je Lazarević napisao:

– Ima jedna zemlja od Une do Drine, Republika Srpska tako joj je ime!

Po izgledu se da zaključiti da se radi o mladom momku, koji možda nije ni bio rođen kada se dešavala agresija na Bosnu i Hercegovinu. A i ako je bio rođen, bio je vjerovatno dječak, što je posebno zabrinjavajuće vidjeti mladog čovjeka s ovako radikalnim i nacionalističkim stavovima.

Čeka se reakcija nadležnih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh