BiH

Provokacije na Badnje veče: Kolona vozila uz glasnu muziku prošla kroz Potočare

Kao i prethodnih godina, sramotna i odvratna tradicija provokacija nastavljena je danas.

Provokacije na Badnje veče - Twitter

Naime, mnogi su objavili snimke na Twitteru na kojem se može vidjeti kako nekoliko pravoslavnih “vjernika” iz Srebrenice, obilježava Badnje veče provokacijama, a također su pronijeli i badnjak pored mezarja u Potočarima, piše “Avaz“.

Jedan od korisnika na Twitteru je između ostalog napisao:

Danas, božićni konvoj sličan onim konvojima iz 1995. godine koji su sijali smrt, u skladu sa prazničnim duhom, kraj Memorijalnog centra u Potočarima sa pjesmom “Milomira Miljanića Miljana” “To Srpkinja jednom rađa” i Baje Malog Knindže koji nije zabilježen na videu se uputio ka Bratuncu, no dobro, napredujemo – preskočeno je bacanje svinjskih ostataka. Doduše, noć je tek počela – napisao je jedan građanin.

Istovremeno i Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić na Twitteru je objavio i video na kome se vidi nošenje badnjaka kroz uništena muslimanska sela u Bratuncu, te naglasio da je to urađeno “sa sve policijskom pratnjom i vidnim apetitom da se na svaku, i posljednju ranu, dospe so“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh