BiH

Tuzla: Roštilj kod Medenog na Autobuskoj stanici za migrante

Oni borave pod šatorima na platou

Na Autobuskoj stanici u Tuzli Mevludin Šehić zvani Medeni iz Brčkog četvrti put je pripremio roštilj za migrante. Ističe kako mu cilj nije bilo nikakva promocija i marketing, već da je posrijedi želja da se pomogne ljudima u nevolji, prenosi Avaz.

– Prvi put smo organizirali roštilj samo od nas, a kasnije su se našoj akciji priključili svi drugi dobri ljudi. Uvijek se trudimo da spomenemo ljude koji su pomogli u pravljenju roštilja. Migrantima je drago kada vide naš automobil jer znaju da imaju topli obrok na licu mjesta. Primjećujem da ih je puno više nego prošli put, a podijelili smo oko 300 obroka – kaže Mevludin Šehić.

Migranti u Tuzli borave pod šatorima na platou Autobuske i Željezničke stanice. Ovog vikenda neki od njih su smješteni u motel “Man” u prigradskom naselju Mihatovići.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh