BiH

Građani prijete novom blokadom Uborka

Građani na sjeveru Mostara i aktivisti Udruženja Jer me se tiče najavili su novu blokadu deponije u slučaju da u narednim danima gradska, kantonalna i federalna vlast ništa ne poduzmu kada je riječ o deponiji Uborak. Rok koji su dali vladajućima je 8. januar.

deponija Uborak

Tog dana ili dan kasnije trebao bi se održati sastanak u prostorijama Ministarstva okoliša FBiH, na koji predstavnici građana zasad nisu pozvani.

– Vjerujemo da će sutra ili u utorak biti upućeni pozivi i gradskim i kantonalnim strukturama, kao i nama. Ako ishod sastanka bude nepovoljan po nas, sigurno ćemo ići u blokadu deponije, kazao je predsjednik Udruženja Omer Hujdur, tokom današnjeg mirnog protesta pored deponije.

Tokom današnjeg mirnog protesta okupljene su zabavljali svirači mostarske Rock škole. Nijaz Hodžić im je zahvalio, te nadležnima poručio da je krajnje vrijeme za akciju. Građani su, ističe, bili korektni i dozvolili su im da u miru provedu božićne i novogodišnje praznike.

deponija Uborak


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh