BiH

Mostarci u 2020. zakoračili uz Hladno pivo, fešta i na Uborku

Nekoliko hiljada posjetilaca uživalo je uz taktove Twista, Gustafija i glavnih zvijezda večeri – članova benda Hladno pivo na velikom novogodišnjem koncertu na platou iza Gimnatije u Mostaru.

Doček Nove Godine u Mostaru - PR/Haber.ba

Došao je i značajan broj turista iz cijele zemlje, ali i zemalja regiona.

Doček Nove Godine u Mostaru – PR/Haber.ba

Na pozornici u pola noći pojavio se i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, koji je prisutnima čestitao i poželio sve najbolje u novoj 2020. godini. Desetak kilometara sjeverno, pored deponije Uborak na privatnom posjedu aktivisti i građani koji traže zatvaranje deponije slavili su Novu godinu. Grijali su se u malom kontejneru, a ispod posebno pripremljenog objekta od najlona nalazili su se sokovi i poslastice.

Doček Nove Godine u Mostaru – PR/Haber.ba

Simbolično ovdje slavimo jer smo se tokom cijele godine borili. Tu smo i večeras. Oduzimaju nam zdravlje, pa Novu dočekujemo u smradu i veselju. Naša najveća želja u 2020. godini je dobro zdravlje. Nadam se da će konačno zatvoriti deponiju Uborak, kazala nam je aktivistica Amila Ćeranić.

Novogodišnji program nastavlja se i sutra navečer, kada će građani Mostara i gosti uživati u dobroj svirci benda Crvena jabuka.

Fešta i na Uborku – PR/Haber.ba

Fešta i na Uborku – PR/Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh