BiH

Mostar spreman za najluđu noć: Očekuje se spektakl na platou iza Gimnazije

Mostarce će u Novu godinu uvesti zagrebačka grupa Hladno pivo, a Zimski grad Winterville by Coca Cola donosi niz programskih sadržaja, koji će biti organizirani u saradnji sa mostarskim umjetnicima i radnicima iz oblasti kulture. Sutra će od 12 sati biti upriličen i tradicionalni dječji doček.

Hladno pivo

Glavna savjetnica pri Gradskoj upravi Radmila Komadina kazala je da se organizator potrudio da doček na otvorenom bude bogatiji i sa većim brojem učesnika nego ranijih godina. Prenijela je i pozdrave i čestitke gradonačelnika Ljube Bešlića.

– Želja nam je da Novu godinu dočekamo u lijepoj atmosferi i da na trenutak zaboravimo brige, nedaće i problem, prepuštajući se lijepim emocijama, osjećaju ljubavi i prijateljstva, kazala je, naglasivši da doček Nove godine finansira Grad Mostar, uz značajan odaziv sponzora i ovog puta.

Organizatore ohrabruju i informacije da je vremenska prognoza izuzetno povoljna, te da se u najluđoj noći očekuje lijepo vrijeme. Oko 20 sati zagrijavanje će započeti grupa Twist, nakon koje će nastupiti rasplesani istarski Gustafi, te na koncu i Hladno pivo.

– Sami po sebi, oni svojim hitovima privlače mnogo ljudi i s njima ćemo ući u 2020. godinu, najavio je u ime organizatora producent Mili Tiro, dodajući da će za zvuk i rasvjetu brinuti vrhunski profesionalci te da tu ne bi trebalo biti problema.

Drugog dana mostarce će zabavljati Crvena jabuka, a prije njih nastupit će novoformirani Mostar Big Band. Centrom Mostara ovog decembra dominira Zimski grad by Winterville koji je brojnošću i zanimljivošću sadržaja svaku noć privlačio veliki broj građana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh