BiH

U Han-Pijesku snježni pokrivač skoro pola metra, na Bjelašnici 22 centimetra

Visina snježnog pokrivača u Han-Pijesku jutros je iznosila 48 centimetara.

Han- Pijesak- ilustracija

Kako je javio Federalni hidrometeorološki zavod, visina snijega na Bjelašnici iznosi 22, na Sokocu 19, Sarajevu i Tuzli šest, Višegradu četiri, a Zvorniku tri centimetra, prenosi “Avaz“.

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za više područja u Bosni i Hercegovini. Tako je zbog niskih temperatura zraka upozorenje izdato za područje Foče, Mostara, Trebinja, Višegrada, Livna, Sarajeva i Tuzle. Upozorenje i zbog jačih udara vjetra izdato je za područja Mostara, Trebinja i Livna.

Jutros je u Bosni oblačno. U većem dijelu Bosne pada slab snijeg, a u Hercegovini je pretežno vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su na Bjelašnici minus 14, Ivan-sedlu minus šest, Sokocu minus pet, Grudama, Livnu i Sarajevu minus tri, Bugojnu i Širokom Brijegu minus dva, Tuzli minus jedan, Bijeljini, Doboju, Gradačcu i Zvorniku nula, Bihaću, Sanskom Mostu i Trebinju jedan, Banjoj Luci i Mostaru dva, a Neumu pet stepeni.

Danas u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno jedino na sjeveru Hercegovine, gdje može padati slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između minus tri i tri, na jugu zemlje do osam stepeni.

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom i najviša dnevna temperatura zraka minus dva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh