BiH

Dodik: “Za medresu u Banjaluci 500.000 KM”

Republika Srpske će podržati banjalučkog muftiju Nusreta Abdibegovića u nastojanjima da se izgradi islamska vjerska škola – medresa u Banjaluci, kao i vrtić, koji će otvoriti katolička crkva u tom gradu, najavio je danas lider SNSD-a Milorad Dodik.

Milorad Dodik - 6yka.com

Dodik je najavio da će izgradnja medrese u Banjaluci biti podržana s 500.000 KM.

Kaže da se o tim ulaganjima, kao i onim za Srpsku pravoslavu crkvu, razgovaralo danas na prijemu, koji je organizovala entitetska predsjednica Žerljka Cvijanović za predstavanike vjerskih zajendica.

Bilo je riječi i o vraćanju imovine vjerskim zajednicama.

Dodik je, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, kazao na konferenicji za novinare da je rečeno kako je neophodno uozbiljiti rad Narodne skupštine, kako ne bi bila mjesto kakvo se moglo vidjeti u proteklom periodu, prenosi “Fena”.

“Vjerujemo da postoji kordinisana aktivnost određenih struktura, jer smo vidjeli neke aktivnosti u RS, Crnoj Gori i Srbiji. Ti centri pokušavaju da nemetnu određenu destabilizaciju. Naravno da ćemo na to snažno odgovoriti u nastojanju da osiguramo normalnost, koja podrazumijeva i prenošenje energije koja je mogla da vidi na mitingu udruženja veterana”, dodao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh