BiH

Banjaluka: Protesti u četvrtak zbog nasilja vlasti

Protest građana protiv nasilja koje provodi aktuelna vlast u Republici Srpskoj biće održan u četvrtak, u 18 časova, u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci, potvrdila je Insajderu potpredsjednica PDP-a i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić.

Jelena Trivić - Vijesti.ba

Komentarišući sinoćnja dešavanja u parlamentu Srpske, koja su kulminirala fizičkim napadom ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, Trivićeva kaže da će njena stranka insistirati na tome da Lukač bude smijenjen sa funkcije koju obavlja.

– Protest će biti održan u četvrtak u 18 časova i to ćemo danas zvanično najaviti. U slučaju da ne dođe do smjene ministra unutrašnjih poslova odlučićemo o našim daljim koracima – kaže Trivićeva.

Na pitanje da li opozicija razmatra mogućnost da bojkotuje rad Narodne skupštine RS ukoliko ministar Lukač ne podnese ostavku ili bude smijenjen sa dužnosti zbog fizičkog napada na narodnog poslanika, Trivićeva odgovara da je parlamentarna borba jedan od načina da građani čuju stav opozicije.,piše RTVBN

– Budući da nemamo pristup javnom RTV servisu, javni prenosi Narodne skupštine predstavljaju mogućnost da građani čuju naše stavove. Nisam sigurna da je bojkot rada Narodne skupštine najbolje rješenje. Tu imamo kakvu-takvu mogućnost da kažemo ono što mislimo, a koju nemamo u javnim medijima – kaže Trivićeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh