BiH

Vremenska prognoza za dane do petka u BiH

Za sutra je u BiH najavljeno postepeno smanjenje oblačnosti prije podne prvo na području Krajine i Hercegovine i postepeno prema istoku Bosne u poslijepodnevnim satima, navedeno je iz FHMZ BiH.

Snijeg - Avaz.ba

Prije podne u Bosni slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, prije podne povremeno sa jakim udarima vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U srijedu, 25.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U četvrtak, 26.12.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno u nizinama u Bosni će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C.

U petak, 27.12.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh