BiH

Aleksandar Vulin opet Željku Komšiću: “Šta ako neko prizna RS kao nezavisnu državu”

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da ne zna i ne zanima ga da li će član predsjedništva BiH Željko Komšić uvesti BiH u NATO, navodeći da je to odluka dva entiteta i tri naroda i, kako god da odluče, to je njihovo pravo.

Aleksandar Vulin - Twitter

Ali znam da ja ne raspravljam o NATO paktu već o tome da Komšić priznaje Kosovo, ne pitajući za to nikoga u BiH“, rekao je Vulin u izjavi za javnost, odgovarajući na saopštenje Demokratskog fronta (DF) u kome poručuju ministru Vulinu da će uskoro NATO granica biti na Drini, prenose “Nezavisne“.

Vjerovatno bi se Komšić obradovao da neko, po njegovom primjeru, prizna Republiku Srpsku kao samostalnu državu. Što želi Srbiji, Komšić sigurno želi i Bosni. Ima još jedna izreka koju Srbi dobro poznaju, a Komšić će je naučiti – budi pažljiv sa onim što želiš, može ti se i ostvariti“, poručio je Vulin.

DF je ranije saopštio da “Vulin mora znati da je granica između Republike Srbije i države Bosne i Hercegovine na rijeci Drini, a uskoro će to biti i granica između NATO saveza i Srbije“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh