BiH

Šarović: “Potpuno sam siguran da BiH gazi prema NATO-u”

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da će stav ove stranke o Programu reformi BiH iznijeti sutra na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Mirko Šarović - Facebook

Šarović je rekao da je njegov, ali i većinski stav u SDS-u da Program reformi BiH znači aktivaciju Akcionog plana za članstvo (MAP), što predstavlja trasiranje puta prema NATO savezu.

“Potpuno sam siguran, pošto smo imali uvid u ovaj dokument, da BiH gazi prema NATO-u i da se bilo kakvim kamufliranjem tog dokumenta ne može izbjeći ono osnovno, a to je da ovo praktično znači aktivaciju MAP-a, a aktivacija MAP-a trasiranje puta prema NATO-u”, rekao je Šarović novinarima u Bileći, prenosi “Srna”.

On danas u Bileći boravi u Opštinskom odboru SDS, a ta posjeta je, kako je pojasnio, ranije planirana s ciljem da se sagleda situacija u toj organizaciji, što i jeste prevashodni zadatak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh