BiH

Nana Zekija čeka unuče i snahu koji su deportirani iz Sirije: Njen sin Ibro Ćufurović je u zatvoru

U grupi deportiranih državljana iz Sirije u BiH su i Amina Kečo, i njeno dvoje djece. Amina Kečo je supruga Ibre Ćufurovića, teroriste kojem se zbog ratovanja na strani ISIL-a sudi pred Sudom BiH s kojim ima sina Jahju.

Ćufurovići- Avaz

Ibrina majka Zekija i brat Ernad žive u Donjoj Slapnici kod Velike Kladuše gdje i otac Šefik Ćufurović, koji ne želi čuti za svog sina i koji je nekoliko puta rekao da bi mu on svom sinu presudio po kratkom postupku – strijeljao bi ga.

Prije nekoliko mjeseci Ibrina majka Zekija je za “Avaz” kazala da jedva čeka da vidi snahu i svoje unuče.

– Samo to da doživim, i onda mogu rahat umrijeti – kazala je Zekija.

Ibro Ćufurović je uhapšen i osumnjičen je da je počinio krivično djelo organiziranja terorističke grupe u vezi s krivičnim djelom terorizma.

Ibro Ćufurović- Avaz

Ćufurović se pridružio terorističkoj organizaciji Islamska država (ISIL) u Siriji 2013. godine, ali su ga zarobili Kurdi. U Siriji se oženio bh. državljankom Aminom Kečo, s kojom je 1. aprila prošle godine dobio sina. Sinu je dao ima Jahja i nikad ga nije vidio.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh