BiH

Dodik o povratku boraca tzv. Islamske države u Bosnu i Hercegovinu

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je postupanje sa osobama koje su sa stranih ratišta vraćene u BiH u nadležnosti bezbjednosnih službi, te tužilačkih i sudskih organa.

Milorad Dodik - Twitter

“Nisam dobio nikakve informacije o tome. To je aktivnost koja se vodi već godinu dana. Službe na nivou BiH sarađuju sa međunarodnim bezbjednosnim strukturama i smatram da je to pod kontrolom”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Sud BiH odredio je sinoć jednomjesečni pritvor za pet osoba koje su deportovane iz Sirije, a borile su se za terorističku organizaciju “Islamska država”.

Jednomjesečni pritvor određen je Emiru Ališiću, Senadu Kasupoviću, Miralemu Berbiću, Jasminu Kesereoviću i Hamzi Labidiju. Oni su zajedno sa Muharemom Dunićem i Armenom Dželkom, koji su se takođe borili u redovima “Islamske države”, stigli u BiH zajedno sa šest žena i 12 djece.

Žene i djeca su, nakon provjere, transportovani u prihvatni centar, zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh