BiH

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je vršio nuždu pred džamijom u Gacku

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Danela Rajkovića, rođenog 1981. godine u Mostaru, nastanjenog u Gacku, državljanina BiH, koji se nalazi u pritvoru.

No image - Haber.ba

Rajkovića optužnica tereti da je u periodu od 3. marta do 21. septembra 2019. godine u više navrata putem društvene mreže, javno slao prijeteće poruke uvredljivog sadržaja na korisnički nalog koji koristi imam džemata u opštini Bosanski Novi te vršenjem fiziološke potrebe na ulazu u vjerski objekat u džamiji u Gacku izazivao i raspirivao nacionalnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima u Bosni i Hercegovini.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. stav 1. KZ-a BiH u vezi sa članom 54. stav 2. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh