BiH

Privremeno riješen problem sa vodom u prihvatnom centru u Blažuju

Migranti smješteni u bivšoj kasarni u Blažuju, danas su privremeno dobili vodu, a nadležni se nadaju da bi problem uskoro trebalo da bude riješen u potpunosti.

No image - Haber.ba

Prema najavama nadležnih službi, migranti bi od ponedjeljka konačno trebali dobiti vodu.

Pred Vladom Kantona Sarajevo je teških dvadesetak dana, dok u potpunosti ne bude uspostavljen kamp za prihvat migranata u kasarni “Blažuj”, poručeno je nakon sastanka Proširenog koordinacionog tima za pitanja migranata Kantona Sarajevo.

Na prostoru ove nekadašnje kasarne, trenutno je više od 130 migranata oboljelih od šuge.

Prema riječima kantonalnog ministra rada i socijalne politike Malika Garibije, vlasti su zabrinute da ne dođe do širenje bilo kakve epidemije, ali, kako je rekao, preduzeli su prve korake kako do toga ne bi došlo.

“Tzv. šuga je ustanovljena kod više od 130 ljudi koji borave u ovom novom kampu, međutim već je uspostavljena improvizovana ambulanta, rade se pregledi i svi koji su dole u kampu će danas u toku dana, eventualno sutra završiti sa pregledima što znači da ćemo krenuti i sa tretiranjem ovih ljudi”, istakao je Garibija, prenosi “BHRT“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh