BiH

Radikali ne odustaju od postavljanja spomenika negatoru genocida Peteru Handkeu

Udruženje ‘Istočna alternativa Republike Srpske’ iz Bratunca ne odustaje od postavljanja spomenika austrijskom piscu i nobelovcu Peteru Handkeu u centru Srebrenice.

Vojin Pavlović - Avaz.ba

Vojin Pavlović, predsjednik Udruženja, danas je Općini Srebrenica ponovo podnio zahtjev za odobrenje lokacije za postavljanje spomenika.

Kaže da u zahtjevu traže lokaciju na zelenoj površini ispred općinske zgrade ili na kružnom toku pored tržnog centra ‘Zvorničanka’, u centru grada.

Ako Općina ne udovolji našem zahtjevu, spomenik Peteru Handkeu i bivšem ruskom ambasadoru u UN-u Vitaliju Čurkinu 9. januara, na dan RS, postavit ćemo na privatnom zemljištu u gradskom parku – najavio je Pavlović, dodajući da su biste u izradi i koštat će 12.000 maraka.

Iz nadležne općinske administracije saznaje se da neće razmatrati zahtjev ‘Istočne alternative RS’ niti će dozvoliti bilo gdje postavljanje najavljenih bisti, koje bi narušile sigurnosnu situaciju u ovoj općini, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh