BiH

Šest promrzlih migranata ostalo na Vučjaku, nadaju se deportaciji do Sarajeva

Improvizovani kamp na Vučjaku kod Bihaća jučer je ostao pust.

No image - Haber.ba

U blatu su ostali smo poderani šatori i poneka lična stvari. Više od šest stotina migranata s Vučjaka je prevezeno u Ušivak i Blažuj kod Sarajeva, no šestorica migranata ipak se nisu našli u autobusima.

Kako javlja reporter portala “Klix” ulaz u divlji migrantski kamp Vučjak i jutros je zabranjen. Policija ne dozvoljava medijima da zabilježe ono što je ostalo u kampu.

Ipak, ispred kampa zatekli smo dvojicu, dok su četvorica i dalje u jednom od šatora. Kažu da su tokom noći pokušali preko planine Plješevice preći u Hrvatsku, ali nisu uspjeli.

Promrzli, gladni i žedni kazali su da se žele pridružiti prijateljima, porodici i ostalim migrantima u prihvatnim centrima kod Sarajeva jer na Vučjaku tokom zime i u nehumanim uslovima mogu rizikovati i živote.

I dok njih nekoliko želi prema Sarajevu, reporteri portala “Klix” u razgovoru sa grupom Alžiraca u centru Ušivak saznaje da oni već u narednim danima planiraju put ka Bihaću i novi pokušaj ilegalnog prelaska hrvatske granice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh