BiH

Zimska idila u Hercegovini: Blidinje osvanulo prekriveno snijegom

Na području Parka prirode Blidinje tokom ponedjeljka padala je kiša, u večernjim satima temperature su se spustile oko 1°C te je počeo padati snijeg.

Snijeg na Blidinju - YouTube

U utorak ujutro je osvanuo snježni pokrivač, a snijeg još uvijek pada, piše “Blidinje.net“.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda javljaju da je u utorak ujutro je u BiH oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U utorak će u BiH prevladavati oblačno vrijeme s kišom. U višim područjima Bosne sa snijegom. Poslije podne padavine prestaju u Hercegovini, Krajini i Posavini.

U večernjim satima u nizinama centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne se očekuju snijeg. Vjetar umjeren sjeverni. Poslije podne jak vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Dnevna temperatura od 4 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni Celzijusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh