BiH

Učitelji sutra stupaju u štrajk upozorenja

Učitelji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) stupit će sutra u štrajk upozorenja, odlučeno je na sastanku Malog savjeta Sindikata učitelja HNK i Samostalnog sindikata vaspitanja i obrazovanja ovog kantona.

Učionica - Faktor.ba

Sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti za 10 posto od početka naredne godine, ubrzanje isplate po pravosnažnim presudama i poštivanje reda, te hitno stavljanje u raspravu zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i pedagoškim standardima.

Učitelji traže i raspisivanje konkursa, te prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme radnika za kojima postoji potreba već duže vrijeme, a zatražen je i obračun prevoza po jednom kilometru.

Iz ovih sindikata upozoravaju da će stupiti u generalni štrajk ako se u narednom periodu, a najkasnije do 20. decembra, ne iznađe kompromis, prenosi sarajevsko “Oslobođenje“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh