BiH

Deveta Galerija volonterizma: Bh. učenici proveli preko 70.000 sati u volonterskim aktivnostima

U prostorijama Hotela Hills Ilidža, u četvrtak 05.12.2019. godine sa održana je deveta Galerija volonterizma – završna manifestaciju projekta „Volontiranje je cool!“. Galerijom volonterizma željeli smo obilježiti Međunarodni dan volontera i promovisati doprinos od preko 70.000 volonterskih sati koji su učenici volonteri dali razvoju lokalnih zajednica.

Međunarodni dan volontera

Na manifestaciji je učestvovalo blizu 400 volontera koji su predstavljali svoju volontersku grupu, a dolaze iz 44 osnovne škole iz 5 bh. kantona: Kanton Sarajevo, Hercegovačko- neretvanski kanton, Zapadnohercegovački kantongalerija Bosansko- podrinjski kanton/ županija i Srednjobosanski kanton.

Cilj manifestacije je bio omogućiti volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažman u zajednicama, razmjene iskustva koja su stekli učešćem na projektu „Volontiranje je cool!”, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad. Volontere projekta „Volontiranje je cool!“ podržali su predstavnici lokalnih vlasti, javne institucije, lokalne kompanije ali i međunarodne organizacije poput Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a u prilog tome govori i činjenica da je svaka škola osvojila vrijednu nagradu naših partnera projekta. Želimo naglasiti da je fond nagrada bio veći od 100.000 KM.

Na manifestaciji „Galerija volonterizma“ ugostili smo predstavnike nadležnih Ministarstava obrazovanja, općinskih vlasti, predstavnike UNICEF-a, predstavnike Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini kao i mnoge druge sponzore i prijatelje projekta.

Na Galeriji volonterizma učenike su pjesmom volonterski obradovali Neno Murić i Fatmir Sulejmani.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh