BiH

Matthew Palmer se u Sarajevu sastaje sa odabranim zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo

Specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Matthew Palmer trebao bi danas u Sarajevu održati sastanak s odabranim zastupnicima u Skupštini KS.

Matthew Palmer - Avaz.ba

Među zastupnicima koji će se sastati s ovim američkim diplomatom su, kako se saznaje, Igor Stojanović (SDP), Vedran Jakupović (NiP), Sead Milavica (DF), Jasna Duraković (SBB), te Vildana Bešlija (Naša stranka).

Palmer se jučer sastao sa gupom bh. parlamentaraca u Sarajevu, Branislavom Borenovićem (PDP), Peđom Kojovićem (Naša stranka), Damirom Arnautom (SBB), Sašom Magazinovićem (SDP), Dženanom Đonlagićem (DF) te Lazarom Prodanovićem (SNSD).

Prethodno su se on, ambasador Eric Nelson, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler, visoki predstavnik Valentin Inzko, šefica Misije OSCE u BiH, ambasadorica Kathleen Kavalec i otpravnica poslova Ambasade Velike Britanije Ruth Wiseman sastali sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA, i Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH, i razgovarali o hitnoj potrebi održavanja izbora u Mostaru.

Svi prisutni složili su se da se građanima Mostara predugo uskraćuje pravo glasa i da je potrebno poduzeti hitne korake kako bi građani ovog grada mogli glasati na Općinskim izborima 2020. godin, saopćeno je iz Američke ambasade, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh