BiH

NOVA PROGNOZA METEOROLOGA: OD PETKA SE OPET SVE POTPUNO MIJENJA

Danas će biti tipični zimski dan – hladan, na kopnu često i maglovit, u gorju uz zimsku idilu, a na Jadranu pretežno sunčan i vjetrovit.

Kiša - Twitter

Temperatura niža od prosječne za početak decembra bit će i sutra, a od petka ponovno slijede topliji dani, na Jadranu i područjima uz njega uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i obilnije pljuskove, prognozira glavni meteorolog Zoran Vakula.

Na kopnu se pripazite smrzavice i na vrijeme pripremite kape, šalove, rukavice… Samo rijetkima mogu zatrebati i metlice i lopatice jer su malo gdje moguće snježne pahuljice. Ali će zato mnogim vozačima trebati strugalice i pritom prijeti opasnost od poledice, piše Hayat.

Od petka, kad prođu ove “Barbarine” hladnoće, temperatura će opet rasti – piše Vakula.

Idućih dana ujutro na kopnu će često biti mraza i magle, ponegdje i dugotrajne. Temperatura će prema vikendu ipak biti u postupnom porastu, no u većini krajeva zadržat će se uglavnom suho. Slabe kiše od petka će biti samo mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije te u gorju. Početkom nove sedmice dolazi jače naoblačenje uz čestu kišu, a u gorju raste vjerojatnost i za snijeg.

Na Jadran u četvrtak dolazi sve više oblaka, a prema večeri na jugu uz jugo može pasti i malo kiše, koje će u petak povremeno biti duž cijele obale, ponegdje u Dalmaciji moguće i obilnije. I subota će biti promjenljiva, ali ipak uz rjeđu i slabiju kišu te sjeverozapadni vjetar. Nakon stabilnije nedjelje u ponedjeljak s jačanjem juga vjerojatno dolazi izraženija promjena vremena praćena mjestimice i obilnijom kišom, prognozirala je dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh