BiH

“Notorna je glupost i laž da Program reformi ne znači put BiH u NATO”

Profesor Fakulteta bezbjednosti u Beogradu Darko Trifunović kaže da pokušaji relativizacije usvojenog Programa reformi kao dokumenta koji ne znači nastavak približavanja BiH NATO, što inače posljednjih dana tvrde najviši funkcioneri SNSD-a, predstavljaju “notornu glupost i laž”.

Darko Trifunović - RTVBN.com

Komentarišući za Insajder nedavnu izjavu bivšeg srpskog člana Predsjedništva BiH i potpredsjednika SNSD-a Nebojše Radmanovića da Program reformi predstavlja “mali korak nazad na putu ka NATO”, Trifunović tvrdi da je tako nešto mogao da izjavi samo neko ko, prema njegovim riječima, ima nisku inteligenciju ili je bezobzirni manipulant.

“To što Radmanović priča jeste notorna laž. MAP je kamen temeljac ulaska neke zemlje u NATO, a dobro se zna ko ga je potpisao. Godišnji nacionalni plan, odnosno ANP, predstavlja aktivaciju MAP-a. Drugim riječima, da je iz BiH u sjedište NATO u Briselu stigao školski udžbenik za djecu drugog razreda osnovne škole, pa čak i bijeli papir koji su potpisali trojica članova Predsjedništva BiH, to znači aktivaciju MAP-a. Da Program reformi nazove “korakom nazad” može da izjavi samo čovjek s nevjerovatno skromnim intelektualnim kapacitetima ili teški politički manipulant”, tvrdi Trifunović, prenosi “BN“.

Na poruke srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika da će kontroverzni Program reformi, prije slanja u NATO, prvo biti predočen Narodnoj skupštini Republike Srpske, Trifunović odgovara da to predstavlja još jedno zamajavanje javnosti.

“Narodna skupština nije odlučivala ni kad su potpisivali MAP. U Republici Srpskoj imate prividnu ljušturu demokratije, bez suštine i srži. Izbori u RS su farsa i predstava za međunarodnu zajednicu. Sve je kupljeno i sve se unaprijed zna. U takvom ambijentu moguće je slušati sumanute izjave da ANP nije aktivacija MAP-a i da Program reformi predstavlja korak nazad na putu ka NATO”, kaže Trifunović u izjavi “Insajderu”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh