BiH

Danas protesti ispred Kliničkog centra zbog Nadin Smajlović

Kako djevojčica više nema lijekova za propisanu terapiju, najvjerovatnije sutra će ponovo na put za Tursku.

KCUS - Depo.ba

Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas 2. decembra bit će održani protesti.

Protesti su zakazani nakon dešavanja koja su uslijedila nakon napada oca Nadin – Denisa Smajlovića na šefa Pedijatrijske klinike KCUS-a Edu Hasanbegovića. Protestovali su i zaposlenici ove zdravstvene institucije zbog ovog napada.

Podsjećamo, KCUS je prvobitno odbio potpisati odobrenje za izmještanje djevojčice Nadin nakon što joj nisu mogli dati potrebnu terapiju i lijekove. Otac djevojčice Denis Smajlović zbog cijele situacije u očaju je gasnim pištoljem prijetio šefu Pedijatrijske klinike KCUS-a Edi Hasanbegoviću nakon čega je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović javno kazala da “niko ne želi liječiti djevojčicu takvih roditelja”.

Roditelji su djevojčicu izmjestili u Tursku na vlastitu odgovornost zbog neophodne terapije, a nakon povratka u Sarajevo nikad nisu dobili odgovor s KCUS-a da li su nabavljeni potrebni lijekovi i da li će terapiju moći dobiti u KCUS-u. Iz KCUS-a su se pravdali da terapiju mogu pružiti, ali da nemaju lijekove koje nabavlja Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Kako djevojčica više nema lijekova za propisanu terapiju, najvjerovatnije sutra će ponovo na put za Tursku, piše “Depo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh