BiH

Kolinda Grabar-Kitarović: “Neću dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da neće dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod.

No image - Haber.ba

Kazala je to u intervjuu za “Radio Vitez” tokom prekjučerašnje posjete pojedinim područjima BiH.

Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog izbornog zakona koji diskriminira naš narod. Na tome radimo i u tome ćemo uspjeti. Ne prihvatam podlu floskulu o tome da se Hrvatska miješa u unutarnja pitanja druge države. Ustav Republike Hrvatske nam nalaže skrbiti o našem narodu u Bosni i Hercegovini“, kazala je Grabar-Kitarović.

Nadalje, kaže ona, Hrvatska prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, čiji je Aneks 4 Ustav Bosne i Hercegovine, ima obavezu skrbiti o stabilnosti Bosne i Hercegovine, a te stabilnosti, tvrdi ona, nema bez punoga ostvarenja prava Hrvata u BiH.

Oni koji narušavaju prava Hrvata su oni koji destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu, državu u koju se toliko zaklinju. U meni vi, Hrvati Bosne i Hercegovine, uvijek imate prijatelja i saveznika, u mom uredu ste uvijek dobrodošli, za razliku od onih dugih 15 godina moje dvojice prethodnika, 2000.-2015. A neki drugi? Oni bi najradije da ne glasate, jer znaju da vaše povjerenje nikad neće imati“, rekla je hrvatska predsjednica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh