BiH

Penzioneri “povećali” budžet Federacije BiH na pet milijardi maraka

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila i Parlamentu FBiH po skraćenoj proceduri uputila prijedlog budžeta Federacije za 2020. godinu.

Sjednica Vlade FBiH - Twitter

Budžet za 2020. godinu iznosi 4.954.392.401 KM. U odnosu na prethodnu godinu, budžet je dvostruko veći, a razlog je integriranje Federalnog zavoda za penzijsko-invalidsko osiguranje, koji od naredne godine dobiva status budžetskog korisnika.

Između ostalog, budžetom je planirano 50 miliona KM za provedbu Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, 20 miliona KM za provedbu Zakona o zaštiti porodica s djecom, 87 miliona maraka za poticaj poljoprivrednicima…

Transferi za raseljene kategorije i izbjeglice povećani su za sedam miliona KM, a transfer za sanaciju zdravstvenih ustanova planiran je u iznosu od 30 miliona KM, prenose agencije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh