BiH

Iz grupe Pravda za Davida poručili “Spasite nas”

Zbog nedostavljanja dokaza MUP-a odgođeno je ročište pripadnicima grupe Pravda za Davida koji se terete za kršenje Zakona o javnom okupljanju i Javnom redu i miru. Osim članova ove grupe postupak se vodi i protiv dvojice narodnih poslanika.

Radioslobodnaevropa

“Zaustavite represiju policije”, “Pomozite nam”, “Spasite nas” natpisi su na transparentima koje su nosili pripadnici Grupe “Pravda za Davida” pred banjalučkim Osnovnim sudom, piše “N1“.

“Oni su obrnuli situaciju. Umjesto da ganjaju zločince i ove koji su u vlasti, oni sude ljudima koji nisu ništa krivi, nisu ništa napravili”, rekao je Nenad Novaković iz grupe Pravda za Davida.

Ratko Petraš dodao je:

“Nisam dobio poziv, a kao i ove kolege koje su optužene za ovaj čin i ja sam bio sa njima.”

Da su protestvujući ispred Narodne skupštine, 17. decembra prošle godine, postupale suprotno Zakonu o javnom okupljanu i Zakonu o javnom redu i miru terete se 24 osobe. Današnje ročište je prekinuto i suđenje je odgođeno zbog nedostavljanja dokaza Ministarstva unutrašnjih poslova, kažu iz grupe Pravda za Davida.

“Na spisku su neki ljudi koji uopšte tada nisu bili pred Skupštinom, advokati su ukazali i zatražili od MUP-a da prestane sa praksom nedostavljanja dokaza strankama. Iz MUP-a su odgovorili da se mi obratimo sudu, a sudinica je lijepo rekla da oni nisu pošta i da ne namjeravaju da kopiraju CD-ove kao dokazni materijal”, kazao je Ozren Perduv iz Grupe.

Među okrivljenima na ročište u Osnovni sud su pozvani i poslanici Narodne skupštine Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

“U ovoj instituciji ne budu oni koji su ubili, ne budu oni koji su opljačkali banke, ne budu oni koji namiještaju tendere i pljačkaju Republiku Srpsku, budu oni koji se bore protiv tih pojava”, kategoričan je Stanivuković.

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske dodao je:

“Ovo je jedna represija, strah, misle da će nas iscrpiti ovim procesima. Podsjetiću da sam prije dolaska na skupštinu imao tri procesa, sinoć etički odbor, danas suđenje, u petak ujutro pravo opet na sud kao najveći zločinac i kriminalac.”

Iz Grupe poručuju da su se građani spontano okupili ispred skupštine da iskažu svoje nezadovoljstvo jer je 17. decembra Dragan Lukač reizabran za ministra unutrašnjih poslova u novom sazivu Vlade RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh