BiH

Fondacija za bolju budućnost BiH uvezuje dijasporu s bh. kompanijama

Iz Fondacije za bolju budućnost BiH saopćeno je da posljednjih godinu intenzivno rade na okupljanju Bosanaca i Hercegovaca koji su zbog rata život započeli u inozemstvu, gdje su danas uspješni i ostvareni ljudi.

No image - Haber.ba

Dodaju da je kroz program mentorisanja Fondacija dosad spojila desetine mladih ljudi iz naše zemlje sa bh. stručnjacima koji žive u dijaspori. Neki od njih, osim prilike da usavrše znanje, dobili su i stalno zaposlenje.

Zahvaljujući uspješnim rezultatima mentorisanja, Fondacija je odlučila otići korak dalje i raditi na uvezivanju naše dijaspore s bh. kompanijama. Cilj takvog umrežavanja jeste ostvarivanje novih poslovnih saradnji te prenos znanja, kako bi i kompanije u našoj zemlji bile u koraku sa svjetskim trendovima.

U proteklih godinu, Fondacija je organizirala nekoliko sličnih susreta širom svijeta, a lista dosadašnjih gradova domaćina uključuje Dizeldorf, Chicago, Melburn, San Jose, Štokholm i drugi.

Navode da im je cilj da takvim događajima umreže Bosance i Hercegovce kako bi razmijenili ideje i zajedno sklapali biznise.

Fondacija godinu završava susretom u Dubaiju početkom decembra, a praksu nastavlja i naredne 2020., pa će slične događaje organizirati u Londonu, Mastrihtu, Cirihu, najavlje no je iz Fondacije za bolju budućnost BiH, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh