BiH

Sarajevo: Danas novi protesti zbog stanja u Zavodu Pazarić

Protesti u Sarajevu zbog stanja u Zavodu Pazarić, koji su počeli prije tri dana nakon što je zastupnica u Federalnom parlamentu Sabina Ćudić objavila uznemirujuće fotografije zlostavljanja štićenika ovog doma, nastavit će se i danas.

Protesti zbog stanja u Zavodu Pazarić - Radiosarajevo.ba

Građani su prethodnih dana protestovali ispred zgrade Federalnog parlamenta, ispred Vlade FBiH i ispred Vijećnice. Oni koji su jučer bili okupljeni ispred zgrade Vlade su poručili da će danas biti ispred Vječne vatre u 12 sati.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH smijenjen je direktor Zavoda Redžep Salić i članovi Nadzornog i Upravnog odbora. Nakon završene sjednice poručili su da će svi odgovorni za stanje i slučaj u Zavodu biti adekvatno kažnjeni, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh