BiH

Mostarci iskazali nezadovoljstvo tretmanom djece u Pazariću: Vrijeme je da se nešto poduzme

Nekoliko stotina građana većinom mlađe dobi okupilo se u znak protesta zbog “tretmana” štićenika Doma u Pazariću na Španskom trgu u Mostaru.

protesti u Mostaru

Građani su razočarani odnosom vladajućih struktura prema djeci iz Pazarića, uz poziv tužilaštvima i sudovima da u ovom i sličnim slučajevima konačno nešto poduzmu. Senada Čustović kazala je kako danas građani u ovoj zemlji svojim novcem finansiraju tri političke mafije, čije su kako kaže, najbolje ogledalo slike koje su sinoć putem medija i društvenih mreća obišle zemlju.

– Politika je nažalost upletena u sve sfere društva. Pozivam tužilaštvo da konačno reaguje. Nadam se da ovog puta neće biti korupcije kakvu nam prodaju u slučajevima u kojim se roditelji bore za pravdu za svoju djecu, kazala je Čustović.

Kaže i da je dosad zakazalo kompletno bh. društvo, kao i da su sukrivci za stanje koje imamo bh. građani koji uporno na izborima povjerenje ukazuju istim politikama.

Faris Čolić, predsjednik Vijeća učenika srednjih škola Mostara također je pozvao nadležne institucije da reaguju zbog “Pazarića”.

– Zastrašujuće scene! Nadam se da je došlo vrijeme da u ovoj zemlji stvari konačno krenu na bolje. Nažalost ponovo se nešto moralo desiti da bi se pokrenule inicijative, rekao je Čolić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh