BiH

Pretukli starca i ukrali mu mercedes: Odbjegla Brankica Bošnjak uhapšena u Sloveniji

Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Kantonalni sud u Bihaću dostavio je naredbu o povlačenju naredbe za raspisivanje međunarodne potjernice za Brankicom Liješnić (24) iz Kiseljaka, a za kojom se tragalo zbog razbojničke krađe, potvrđeno je iz MUP-a USK.

Hapšenje - Ilustracija/N1info.com

Ona je, naime, 13. novembra uhapšena u Sloveniji i isti dan je izručena u BiH, nakon čega je prisustvovala ročištu u Kantonalnom sudu Bihać.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je za njom međunarodnu potjernicu jer se tereti da je, zajedno s tadašnjim pet godina starijim momkom Tonijem Bošnjakom, početkom februara prošle godine pretukla 68-godišnjeg muškarca u Bihaću, kojem su oteli mobitel i ključ od “mercedesa”, koji su ukrali i njime bježali policiji.

Prilikom hapšenja policajci su tada kod njih dvoje pronašli pribor za konzumiranje narkotika, te dvije tablete.

Policijska potjera uslijedila je nakon što su pripadnici Policijske uprave Ključ, oko jedan sat poslije ponoći obavijestili kolege iz Mrkonjić Grada da je na području Bosanskog Petrovca počinjeno razbojništvo, te da su se počinitelji “mercedesom” udaljili magistralnim putem Bosanski Petrovac – Mrkonjić Grad, piše “Faktor“.

Brzom reakcijom mrkonjićke policije, dvojac je samo sat nakon dojave o razbojništvu pronađen na sporednom putu u Previlama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh