BiH

Članovi Predsjedništva BiH primili visoku delegaciju SR Njemačke

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili parlamentarnog državnog sekretara Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke Stephana Mayera.

No image - Haber.ba

Članovi Predsjedništva BiH su primili visoku delegaciju Savezne Republike Njemačke, koju je imenovala savezna kancelarka Angela Merkel, a koju predvodi parlamentarni državni sekretar Mayer.

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Tema sastanka je bila i migrantska kriza, kao i modusi za prevazilaženje postojeće situacije i pronalazak održivog rješenja. Ponovljena je bilateralna podrška SR Njemačke po ovom pitanju, kao i angažman kroz projekte Evropske unije. Naglašena je potreba za koordinacijom i saradnjom na svim nivoima, kako bi se riješilo pitanje i status migranata na evropskom kontinentu.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su za dosadašnju podršku i angažman kancelarke Merkel, kao i Vlade SR Njemačke, po pitanjima od interesa za Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh