BiH

STANJE NA PUTEVIMA Mole se vozači za oprez zbog magle

Na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme

Magla - Avaz.ba

Vozači se pozivaju na pojačan oprez

Na putnim pravcima Tuzla – Orašje, Orašje – Gradačac i Orašje – Odžak, vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo – Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik – Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani – Metković (između graničnih prelaza),Kladanj – Stupari (u mjestu Stanovi) i Ključ – Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).,piše Avaz
Podsjećamo vozače da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh