BiH

Snažan toplotni talas stiže na Balkan

Na Balkanu i istoku Evrope razvio se topli talas, a prema prognozi stranice Severe Weather taj talas će se nastaviti i tokom nedjelje i početkom sljedeće sedmice.

Toplotni talas - Nezavisne.com

Snažni južni vjetrovi održavat će premještanje vazduha i prenos topline od Mediterana prema istočnoj Evropi i zapadu Rusije.

Očekuje se da će se nastaviti tokom idućih nekoliko dana, jer će se aktivni dinamički obrazac preko jugozapadne i središnje Evrope zadržati tokom vikenda, piše “Sputnjik“.

Temperature će se povisiti u nedjelju i ponedjeljak i postepeno širiti na baltičko područje i dijelove Skandinavije prije nego što postupno padnu sredinom sljedeće nedjelje.

U zavisnosti od prizemnih slojeva, mnoga područja mogla bi da budu zarobljena pod jakim termičkim inverzijama, navedeno je u prognozi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh