BiH

Majstor bez šake: Pošten, dobar, ljubazan i jednostavan čovjek

U današnji vakat nije lako biti pošten, dobar, ljubazan i jednostavan čovjek, a pri tome voljeti svoj posao. Jedan od takvih je i poštenjačina Hasan Gvozden, mladić iz Gornjeg Vakufa.

Hasan Gvozden - Crna-Hronika.info

I pored činjenice da se rodio bez lijeve šake, uprkos hendikepu, danas je uspješan keramičar, koji svojim znanjem oduševljava i primjer je svima da je sve moguće ako se pošteno radi.

Nije dozvolio da ga nedostatak šake spriječi da bez ikakvih problema obavlja teže poslove. Sve s osmijehom na licu, što je danas rijetkost.

Kaže da su ljudi, nakon što bi pogodio posao, često bili sumnjičavi kako će izvesti radove, koji zahtijevaju dosta preciznosti i pažnje oko mnogih detalja. Ipak, čim bi počeo sa poslom, mušterije bi se odmah uvjerile u kvalitet njegovog rada.

Kako je sam kazao, na terenu nekad zna provesti i po petnaestak dana, ali se ne žali.

I pored negativnog trenda i odlaska mladih iz BiH, Hasan i ne pomišlja na to, jer kaže: “Sunce tuđeg neba ne grije kao naše.”

Jedan od komentara na Facebooku je glasio: “Aferim, momčino, nema ti ravnog”. Prikladno za ovu ljudinu, prenosi “Crna Hornika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh