BiH

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

U drugoj polovini dana očekuje se smanjenje oblačnosti.

Oblačno vrijeme - Avaz.ba

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C, piše “Avaz“.

U Sarajevu oblačnije prije podne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

Prema najavama Federalnog Hidrometeorološkog zavoda, sutra nas više sunčanog vremena očekuje na istoku i sjeveru Bosne. U ostalim područjima pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima slaba kiša na području Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

Prvog dana vikenda više sunčanog vremena je moguće na istoku i sjeveru Bosne. U ostalim područjima pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme. Jača kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh