BiH

Ambasador za vjerske slobode SAD-a Samuel Brambek posjetio Potočare

Samuel Brambek Ambasador za vjerske slobode iz SAD-a danas je posjetio Memorijalni centar Potočari i položio cvijeće na spomen obilježje, te na taj način odao počast nevino ubijenim žrtvama genocida.

U izjavi za medije Brambek je kazao da Sjedinjene Američke Države podržavaju vjerske slobode na svakom mjestu bilo kada i bilo gdje, piše Fena.

– Ovdje se desilo nešto strašno, došlo je do brutalnog ubijanja i hiljade ljudi je ovdje brutalno ubijeno zbog onoga što jesu i što su bili, zbog vjere. To je tragedija i nešto strašno što se dogodilo ovdje – kazao je Brambek naglašavajući da vjera služi da se donese mir, prenose vijesti.

– Vjera je nešto što je vrlo bitno, posebno za ovaj dio svijeta, to je nešto što neko čuva za sebe i što je njemu blisko, mi vjeru podržavamo. Vjera je nešto dobro što se čini i drži ljude zajedno – potcrtao je Brambek.

On je obišao kompleks Memorijalnog centra, a nakon toga se sastao s predstavnicama Udruženja Majke Srebrenice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh