BiH

180 miliona KM lopovluka: “Kolektorska” jezera po Mostaru dokaz teškog kriminala

Kiša je jučer u Mostaru izazvala poplave u cijelom gradu i saobraćajni kolaps, što odražava dugogodišnje probleme komunalne infrastrukture grada na Neretvi.

Poplave nakon kiše u Mostaru - Bljesak.info

Kao i prethodnih godina gradske saobraćajnicee, igrališta, ulazi u stambene zgrade i javne ustanove bile su pod vodom.

Ovim povodom na svom Facebook profilu oglasio se i Aner Žuljević, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a HNK.

On navodi da je projekat kolektora u Mostaru teški kriminal i da istrage po službenoj dužnosti moraju krenuti.

“Današnja “kolektorska” jezera po Mostaru su najbolji dokaz tome! Posljedice investicije/lopovluka od 180 miliona KM kredita koji će naša djeca da vraćaju se vide na slikama i svjedočimo im nakon svake malo jače kiše. Čitav projekat, urađen je laički bez nadzora i kontrole”, naveo je Žuljević.

Dodaje da i dalje ne znamo kolika su zaduženja, koliko je novca za šta uzeto.

“Ali ono što sa sigurnošću danas možemo vidjeti je da su posrijedi teške prevare i teški kriminal! Građani su više od godinu dana trpili haos i uništavanje vlastitih vozila, a danas nemamo niti jednu relevantnu informaciju zašto je stanje u gradu gore nego ikad ranije! Netransparentnost, nekvalitet, neprofesionalnost, neorganizovanost jednom riječi haos je bio kontinuirani pratilac ovog projekta koji je očigledno ništa drugo nego ogledalo vlasti koja zadnjih dvadeset godina vlada Mostarom”, navodi Žuljević.

Dodaje da se postavlja pitanje gdje su inspekcije, gdje su nadzori, gdje su unutrašnje službe kontrole, šta radi tužilaštvo?

“Pa je li moguće da je kompletan državni sistem kapitulirao pod brukom, sramotom i javašlukom koji nam je priredila politika realizacijom ovog projekta? Rupe koje se ukazuju na netom završenim lokacijama, haos potopljenih ulica nakon malo jače kiše su svakom ozbiljnom dovoljne da vidi kako je ovo jasno propao projekat koji je rezultirao većom štetom nego koristi za grad Mostar”, navodi Žuljević i zaključuje:

“Nadležne institucije, a posebno Tužilastvo HNK se treba prestati praviti i slijepo i gluho, jer postoji dovoljan broj informacija koje su relevantne za pokretanje postupaka po službenoj dužnosti za utvrđivanje odgovornosti za ovakvo stanje koje danas imamo s ciljem aktiviranja garancija za očigledno nekvalitetno urađen posao. Kriminal”.

Projekat kolektora u Mostaru je teski kriminal i istrage po sluzbenoj duznosti moraju krenuti!Danasnja “kolektorska” …

Gepostet von Aner Zuljevic am Samstag, 9. November 2019


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh