BiH

Kada paziš da ne uvrijediš Srbiju: Vojin Ćetković i Dejan Lutkić postali “glumci iz Beograda”

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović rekao je da glumci iz Beograda Vojin Ćetković i Dejan Lutkić više nikada neće biti pozvani da budu dio bilo kakvih aktivnosti koje se budu provodile, bar kad je to u nadležnosti Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Duško Milunović - Nezavisne.com

Milunović je naglasio da su “bili zatečeni kada su javili da glumci neće da nastupe ukoliko se ne ukloni natpis da se obilježava Dan mitrovdanskih bitaka, gdje, takođe, stoji i grb Republike Srpske i da oni neće nastupiti sa svojim programom ukoliko to ne bude sklonjeno”.

“Sa mnom je bio i ministar Petar Đokić i bili smo decidni da taj natpis mora da bude tu s obzirom na to da je riječ o ‘državnom’ prazniku. Ako bude sklonjen natpis, bili smo spremni da odemo iz Nevesinja nakon polaganja vijenca na spomenik poginulim borcima”, istakao je Milunović za “ATV”, prenosi “Srna”.

On je naveo da nije dobio nikakvo objašnjenje šta je tačno glumcima smetalo, dodavši da je sa predstavnicima opštine Nevesinje dogovoreno obilježavanje Mitrovadanskih bitaka 1992-1994, ali su predstavnici opštine tražili da se obilježi i Dan opštine, kao i 800 godina autokefalnosti SPC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh