BiH

Američka ambasada pomaže Vladi Kantona Sarajevo u borbi protiv korupcije

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ambasador Sjedinjenih Država u BiH Eric Nelson i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Jorgan Andrews potpisat će sutra u Sarajevu memorandum o razumijevanju vezan za borbu protiv korupcije.

Američka ambasada u Sarajevu

Memorandum tretira podršku i pomoć koju će Ambasada SAD pružiti Vladi KS u obučavanju i jačanju kadrovskih kapacitetea Ureda za kontrolu kvaliteta i borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz Press službe KS, svečnom činu potpisivanja Memoranduma prisustvovat će ministrica pravde i uprave u Vladi KS Lejla Brčić te glavna kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija.

Potpisivanju Memoranduma o razumijevanju prethodit će sastanak ovih zvaničnika, uz prisustvo i ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katice, policijskog komesara Nusreta Selimovića i šefa Ureda za kontrolu kvaliteta i borbu protiv korupcije KS Erduana Kafedžića, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh