BiH

Dok mladi odlaze penzioneri se zapošljavaju

U godini masovnog odlaska radne snage u Bosni i Hercegovini, uglavnom zbog loših uslova rada, javnost je šokirala informacija o zaposlenju penzionera i bivšeg narodnog poslanika, Ilije Stevančevića, kao savjetnika u Vladu Republike Srpske.

Ilija Stevančević - Nezavisne.com

Što je još šokantnije, predstavnici vladajuće garniture ne vide ništa loše u tome, pravdajući se drugim radnim mjestima na kojima su takođe penzioneri. O eventualnom odricanju barem jednog primanja iz budžeta niko ne govori, a pogotovo ne o radnoj sposobnosti.

Potreban je penzioner, bivši narodni poslanik sa završenom Višom upravnom školom i položenom razlikom predmeta na Fakultetu političkih nauka, po mogućnosti osamdesetdvogodišnjak, piše “BN“.

Tako bi otprilike trebalo da zvuči oglas za radno mjesto savjetnika za penzijsko osiguranje u Ministarstvu rada i boračko – invalidske zaštite RS koje je dobio Ilija Stevančević.

Stevančević je izjavio da ne vidi ništa sporno u svemu tome, te čak poručio da on okreće točak historije u Republici Srpskoj, jer će zahvaljujući njegovim prijedlozima ekonomija RS krenuti u pozitivnom smjeru.

Obrazlažući imenovanje Ilije Stevančevića u Parlamentu Srpske, za svog savjetnika, Duško Milunović je rekao kako on nije jedini penzioner na takvoj poziciji. Ovu izjavu su opozicioni predstavnici dočekali na nož.

Medijsku pompu je nedavno izazvalo i imenovanje Seke Kuzmanović, koja je otišla u penziju iz fotelje direktora Elektrokrajine. Ipak, penzija je očigledno bila nedovoljna za život, pa je Kuzmanović uskoro dobila posao savjetnika Zore Vidović, ministra finansija RS, i naravno još jedno primanje iz budžeta.

U grupu penzionera koji su se snašli pod stare dane svakako spada i Slobodan Gavranović, bivši SNSD – ov gradonačelnik Banjaluke, koji sada, iako je u penziji, predsjedava Nadzornim odborom Pošta RS, navodi “BN“.

Analitičari kažu da je pozicija savjetnika u institucijama i ministarstvima potpuno pogrešno predstavljena i potcijenjena.

Pozicije savjetnika u Republici Srpskoj su izgleda najpoželjnije, a uglavnom se dobijaju kao nagrada za dobro urađen politički zadatak. Ne treba zaboraviti ni vrtoglavi broj 17, broj savjetnika Milorada Dodika dok je bio na poziciji Predsjednika Republike Srpske.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh