BiH

“Djeca Čovića i Krišto su se uhljebila, a moja su u Njemačkoj”

Na obilježavanju 25. godišnjice od oslobođenja Kupresa, koju su organizirala udruženja proistekla iz proteklog rata, a pod pokroviteljstvom HNS-a, danas se desio verbalni incident na račun lidera HNS-a i HDZ-a Dragan Čovića.

Borjana Krišto i Dragan Čović - Jabuka.tv

Naime, jedan pripadnik boračke organizacije prekinuo je govor generala Stanka Baje Sopte iznijevši svoje nezadovoljstvo zbog djelovanja vodećih političara HDZ-a.

“Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je navedeni branitelj, prenosi “Jabuka.tv“.

Incident je prekinuo kupreški načelnik Milan Raštegorac kazavši kako Kupres nije mjesto za političke obračune.

Inače, na navedenoj svečanosti prisustvovao je i Dragan Čović koji je predvodio delegaciju HNS-a i HDZ-a.

Operacija Cincar bila je prva združena operacija HVO-a i Armije RBiH nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma u proljeće 1994.godine. Provedba operacije trajala je tri dana, od 1. do 3. novembra 1994. Ovom operacijom oslobođen je veći dio Kupreške visoravni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh